voorbeelden

Gezinsboek

U heeft een druk leven. Elke dag bent u bezig om uw gezin, relatie, werk en sociaal leven in balans te houden. Tijd om écht stil te staan bij uw gezin schiet er vaak bij in. Terwijl uw gezin het belangrijkste in uw leven is.

Het Gezinsboek gaat niet alleen over uw eigen gezin in het nu, maar is onlosmakelijk verbonden met het gezin waar u uit komt. Daarnaast kunt u ook het leven van alledag vastleggen. Die ‘o ja’-momenten, de gebeurtenissen die tussendoor plaatsvinden. De verhalen die u een paar keer vertelt en die dan naar de achtergrond verschuiven.

Ideeën voor het Gezinsboek

  • We bespreken de tijdslijn van uw leven: Wat typeert het gezin waarin u bent groot geworden? Wat waren belangrijke waarden en normen die u hebt meegekregen? Hoe bepalend zijn uw ouders geweest in uw jeugd?
  • We praten over uw gezin, de liefde, belangrijke gebeurtenissen, levensopvattingen, verwachtingen, grappige anekdotes, ambities, twijfels, drijfveren.
  • We gaan in op vragen als: Hebt u evenwicht gevonden in het leven als gezin? Hoe zag uw leven zonder kind(eren) eruit? Hoe hebt u elkaar ontmoet? Wat vond u leuk aan elkaar? Wat vindt u belangrijke zaken om uw kind(eren) mee te geven? Voor welke opvoeddilemma’s hebt u gestaan? Wat herkent u in uw kind(eren)? Hoe ziet u de toekomst voor uw kind(eren)?

Meer weten?

Wilt u zelf een Gezinsboek of meer weten over de mogelijken? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en een kostenoverzicht op maat.