voorbeelden

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek bespreken we uw ideeën. Het gesprek is ook om te ervaren of er een klik is. U vertelt over uw leven of dat van iemand die dichtbij staat, dat is persoonlijk. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Het kennismakingsgesprek is kosteloos. Op basis van dit gesprek maak ik een vrijblijvend kostenoverzicht. In dit overzicht geef ik een indicatie van de tijd en de kosten. Na akkoord kunnen we van start gaan.

Het boek

Wanneer u nadenkt of u een eigen boek wilt laten maken, wilt u natuurlijk wél een idee hebben wat u uiteindelijk in handen zult hebben. Ik geef u een beeld van de mogelijkheden. We spreken over de vormgeving, de papiersoorten, het kleur- en beeld gebruik, de lettertypes, het formaat, de kaft en natuurlijk de manier van inbinden. Dit helpt u scherp te krijgen wat u precies wilt. Ik werk samen met een professionele vormgever, drukker, boekbinder en fotograaf. Het resultaat heeft kwaliteit.

De interviews

Het aantal gesprekken hangt af van het doel en de omvang van het boek. Een gesprek duurt ongeveer twee uur. Gemiddeld voer ik zo’n drie tot zes gesprekken. Vooraf maken we een tijdslijn: welke gebeurtenissen en/of perioden in uw leven zijn bepalend geweest? Al deze herinneringen vormen een blauwdruk van uw leven. U bepaalt wat u wel en niet wilt vertellen.

Schrijven en lezen

Op basis van de interviews ga ik het verhaal schrijven. Het aantal gesprekken en het soort boek bepalen hoelang dit duurt. Gemiddeld duurt het schrijven van een boek zes maanden. Zodra de concepttekst klaar is, krijgt u het verhaal te lezen. De door u goedgekeurde tekst wordt nagelezen door een corrector.

Vormgeving en beeldmateriaal

Een verhaal gaat nog meer leven met beeldmateriaal zoals foto’s, fragmenten van brieven, ansichtkaarten, (kinder)tekeningen, gedichten, citaten of muziekteksten. Samen kijken we naar de meest toepasselijke documenten. Er is geen beperking wat het aantal foto’s en/of ander beeldmateriaal betreft. Ook in opmaak en vormgeving bent u volledig vrij. Vierkant of langwerpig, een omslag van stof of met foto, zwart-wit en/of kleur, verschillende papiersoorten, alles is mogelijk.

Drukken en binden

Wanneer de tekst vaststaat, wordt een drukproef gemaakt. U kunt dan nog wensen doorgeven voor aanpassingen en wijzigingen. Een ambachtelijke boekbinder kan het boek op verschillende manieren inbinden. Daarna wordt het boek gedrukt of geprint en krijgt u het ingebonden overhandigd.