voorbeelden

Leonie de Boer

“Mijn naam is Léonie de Boer (1973). Ik ben het gezicht achter Geschreven Leven. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en vind het waardevol mij in een ander te verdiepen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt, interesseert, drijft, zin geeft en inspireert. Ik zit vol vragen, maar vaar in gesprekken ook op mijn intuïtie. De (levens)wijsheden, inzichten, verhalen en ervaringen van anderen verrijken mijn leven. Ze hebben mij regelmatig in beweging gezet andere paden te bewandelen.

Mijn eigen levenservaring heeft gezorgd voor nog meer bewust ben van het belang om écht te luisteren. Wat zegt de ander? Wat vertelt hij? Wat wil zij overbrengen? Wanneer door mij geschreven woorden daadwerkelijk het gevoel en de ervaring van de ander uitdrukken, word ik heel blij. Ik kan enorm genieten van taal. Ik ben krachtig in mijn woorden, maar altijd met oog voor de nuance. Ik vind het belangrijk dat een verhaal dicht op de huid van de verteller geschreven is. Dat het de ander is, die je hoort vertellen. Ik kleur het verhaal niet in, geef er geen eigen interpretatie aan, maar sluit aan bij de woordkeuze van de ander. Ik vind het belangrijk dat een verhaal leeft en je raakt.’’

 

Privé & werk achtergrond:

Samen met mijn man heb ik vier kinderen. We wonen dichtbij het strand en de stad Haarlem. Naast het schrijven van levensverhalen werk ik als freelance journalist voor vakbladen en publiekstijdschriften. Als vrijwilliger ben ik actief voor de Vereniging Ouders van een Overleden Kind waar ik vooral met mensen praat die net als ik ouder van een overleden kind zijn.